中文 | English

name:
Chongqing Sunac One Central Mansion Sales Office
size:
1800㎡
location:
Chongqing
status:
Built
info:

We try to find an approach, using new technologies, materials and concepts, to explore the essence of the culture of Chinese architecture, as well as to create brand new Chinese architectural style that keeps up with the time. We try to recover the soul of our culture and our confidence in it.
The long-term function of the project is to be redeveloped into a kindergarten, while it is currently used as a sales office.  The difficulty is that the two different functions have different requirements on space and modelling. To solve the problem, we adopted a strategy to add another detachable layer outside the building with a kindergarten function.
The core philosophy conveyed by this layer as the image of the sales office is our understanding of Chinese architecture. The translucent metal sunnshade as the second layer saves energy and is environmentally friendly. Despite modern modelling and materials, the core philosophy behind embodies the heritage of Chinese architecture as it seeks not to catch eye by its geometric shape and follows the invisible law of nature.